Пилешки гърди със салвия

Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2003
Пилешки гърди със салвия
 
Необходими продукти:
1 1/2 к. ч. зехтин
сокът от 2 лимона
3 скилидки чесън
1 с. л. настъргана лимонова кора
7–8 листа зелена салвия (1 с. л. суха)
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
1/2 кг картофи
1 голяма глава лук
1/2 к. ч. олио
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. майорана
1/2 ч. л. розмарин
1 кг пилешко филе (без кожа)



Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди със салвия
В хаванче се счуква чесънът заедно с 1/2 к. ч. зехтин. Смесват се в купа с настърганата лимонова кора, ситно нарязаната салвия, останалият зехтин, солта и черният пипер. Маринатата се разбърква добре, излива се върху пилешкото месо и се разбърква. Оставя се да престои поне няколко часа (най-добре 12 часа).
2
Пилешки гърди със салвия 2
Маринованите филета се пекат в нагорещен грил тиган или на скара по около 4–5 минути от всяка страна. Картофите и лукът се нарязват на шайби. Подправките за гарнитурата се смесват в купичка.
3
Пилешки гърди със салвия 3
Половината картофи се подреждат в йенски съд, отгоре се поставят шайби лук, отново картофи и лук и се поръсва с олиото. Овкусява се със смесените подправки. Пече се под капак в микровълнова фурна на максимална мощност 15 минути. След като фурната изключи, гарнитурата се оставя в нея още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: