Пилешки рулца в спанак

Дата: 04.04.2005
Източник: Бон Апети
Пилешки рулца в спанак
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешки гърди
1 1/2 с. л. едрозърнеста горчица
1-2 с. л. коняк
1/2 ч. ч. течна сметана
черен пипер и сол вкус
1 щипка естрагон
20 г масло
1 яйце
1 стрък праз
1 шепа манатарки
2 кубчета пилешки бульон
200-250 г спанак
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки рулца в спанакСпанакът се потапя във вряла вода, след 10-15 секунди се изважда и се слага в леденостудена вода. От пилешките гърди се отстраняват костите и кожата. Месото се посолява и се изтънява.
2
Пилешки рулца в спанак 2Празът се запържва в предварително загрятото масло за 1-2 минути. Манатарките се заливат с вряла вода. Щом набъбнат, се отцеждат и се нарязват надребно, добавят се към праза и се запържват за няколко секунди. Оставя се да се охлади.
3
Пилешки рулца в спанак 3Плънката се подправя с естрагон, сол и черен пипер. Размесва се с жълтъка. Белтъкът се разбива отделно на пяна и вътре се изсипва зеленчуковата смес.
4
Пилешки рулца в спанак 4Спаначените листа се нареждат плътно върху вакуумиращо фолио. Отгоре се слагат пилешките гърди и се нанася един пласт от плънката. Завива се с помощта на фолиото. Във водата, в която е бланширан спанакът, се слагат кубчетата бульон и вътре се поставят внимателно пилешките рулца.
5
Пилешки рулца в спанак 5Сосът се приготвя, като горчицата се изсипва в суха тенджерка. Наливат се конякът и течната сметана, посолява се. Ври 1 минута, след което готовите пилешки рулца се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта