Пилешко със сметаново-горчичен сос

Чехия
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 броя пилешки гърди Градус
4 ч.л. масло
2 броя лук шалот
1 скилидка чесън
200 мл сухо бяло вино
4 ч.л. пълнозърнеста горчица плюс за гарниране
400 мл сметана (30%)
2 ч.л. мед
4 клонки розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко със сметаново-горчичен сос
Гърдите се разрязват по дължина на 2 парчета, посоляват и поръсват с черен пипер.
2
Пилешко със сметаново-горчичен сос  2
Запържват се за около 3 - 4 минути от всяка страна в силно сгорещена мазнина, така че да хванат крупкава коричка. Изважда се и се оставя на страна.
3
Пилешко със сметаново-горчичен сос  3
В същия съд, в лъжица масло, се запържват ситно нарязаният лук и чесън. Щом станат стъклени се деглазират с виното. Оставят се котлона, докато течността се редуцира до гъст сос.
4
Пилешко със сметаново-горчичен сос  4
Прибавят горчицата, сметаната, медът и 2 клонки розмарин. Сосът се оставя да кипне и се вари 3 - 5 минути, за да се сгъсти.
5
Пилешко със сметаново-горчичен сос  5
Прибавя се пилешкото и се готви кратко. Подправя се със сол и черен пипер.
6
Пилешко със сметаново-горчичен сос  6
Ястието се сервира с пресен розмарин и горчица.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2021
Много вкусно се получи , сладко и солено. Сервирах го със свежа салата ,поръсено с пресен копър.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: