Пирожки

Русия
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
350 мл затоплено мляко
10 г суха мая
1 ч.л. захар
50 г разтопено масло
1 яйце
450 г брашно за пица 00 София Мел

за плънката:
500 г смляно телешко месо от плешка
½ глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. доматен концентрат
30 мл олио
щипка смлян бахар
сол и черен пипер на вкус
яйце за слепване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пирожки
Млякото се разбърква с маята и захарта.
2
Пирожки 2
Брашното се смесва със солта и в него се прави кладенче. Маята се налива, чукват се яйцата, добавя се маслото и се замесва меко, еластично тесто. Оставя се да втаса.
3
Пирожки 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото.
4
Пирожки 4
Добавя се месото и се запържва, докато стане на трохи. Дърпа се от огъня и се добавя доматеният концентрат. Овкусява се със сол, черен пипер и бахар. Оставя се да се охлади добре.
5
Пирожки 5
Тестото се разточва и с помощта на ринг се изрязват кръгове. Краят им се намазва с разбито яйце.
6
Пирожки 6
В средата се поставя от плънката и се прегъва на полумесец. Краищата се притискат с вилица, така че да се залепят.
7
Пирожки 7
Поничките се пържат на маслена баня до златисто, като олиото не трябва да е прекалено горещо (оптималната температура е около 160 градуса).
8
Пирожки 8
Поднасят се със сметаната.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2021
Здравейте, Миленка! Ние ги направихме с брашно тип 00, което поема почече вода от обичайното и ни се получи. Важно е какво брашно сте ползвали. Поздрави от нас.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2021
Много вкусни се получиха, но мисля, че рецептата трябва да се редактира. По принцип 350 мл. течност на 450гр. брашно смятам, че е много, но въпреки това спазих рецептата и ми се получи каша, но не и тесто. Добавих още около 150гр. брашно и ми се получи меко тесто като вашето. Вероятно става въпрос за печатна грешка. Нямам никакви съмнения в уменията на Лора и Стоян. Поздрави.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: