Плакия от зрял фасул с домати

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2008
Плакия от зрял фасул с домати
 
Необходими продукти:
500 г фасул
2 моркова
2 домата
1-2 стръка зелен лук
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка джоджен
2-3 листа калоферче
1 к. ч. олио
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Плакия от зрял фасул с домати
Фасулът се накисва във вода и след като престои 24 часа, се кипва. Първата вода се изхвърля и се залива с нова, за да се свари. Морковите се нарязват на колелца, а лукът - наситно.
2
Плакия от зрял фасул с домати 2
Запържват се в загрятото олио заедно с нарязаната надребно чушка.
3
Плакия от зрял фасул с домати 3
Свареният фасул се смесва с изпържените зеленчуци.
4
Плакия от зрял фасул с домати 4
Подправя се с наситнените листа калоферче и джоджен и се прехвърля в тава.
5
Плакия от зрял фасул с домати 5
Покрива се с нарязаните на шайби домати.
6
Плакия от зрял фасул с домати 6

Полива се с малко олио и се пече 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


7
Плакия от зрял фасул с домати 7
Готовата плакия се овкусява с лимоновия сок и наситнения магданоз. Поднася се студена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: