Понички от тиква

Американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г тиква
60 г маргарин
3 1/2 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
2 жълтъка
4 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. канела
1 щипка смляно индийско орехче
1 щипка смлян бахар
1 капсула есенция ванилия


Начин на приготвяне:
1
Понички от тиква
Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се сварява.
2
Понички от тиква 2
Сварената тиква се отцежда от водата и се намачква на пюре, докато е още топла. Пюрето се оставя да се охлади.
3
Понички от тиква 3
Отделят се 3 ч. ч. от брашното и се пресяват (останалото брашно се запазва за точенето).
4
Понички от тиква 4
Към брашното се добавя бакпулверът, подправя се с джинджифил, индийско орехче, бахар и канела и се разбърква.
5
Понички от тиква 5
Маргаринът се слага в купа, поръсва се със захарта и се разбива. Постепенно се добавят яйцето и жълтъците.
6
Понички от тиква 6
Сипва се "загасената" в киселото мляко сода бикарбонат и разбиването продължава.
7
Понички от тиква 7
Пюрето от тиква се прибавя към яйчената смес, разбива се и се ароматизира с есенция ванилия.
8
Понички от тиква 8
Сместа постепенно се сипва в брашното, като се бърка. Готовото тесто се оставя да отпочине в хладилник 30 минути, покрито.
9
Понички от тиква 9
Тестото се разточва върху обилно набрашнен плот и от него с метален диск се оформят дискове. В средата на всеки диск се изрязва кръгче.
10
Понички от тиква 10
Поничките се пържат в обилно количество олио. При сервиране могат да се полеят с шоколадов топинг и да се поръсят с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: