Гофрети с орехови ядки

През 7 век в Холандия домакиня забравила да сложи мая в тестото за кекс и така се появили гофретите
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 мл прясно мляко
60 г масло
40-50 г сурови орехови ядки
2 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1/3 ч. ч. захар
1 с. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Гофрети с орехови ядки
Брашното се пресява и се смесва със солта и бакпулвера.
2
Гофрети с орехови ядки 2
Ореховите ядки и захарта се сипват в купата на блендер и се смилат, докато станат на фин прах.
3
Гофрети с орехови ядки 3
Смлените орехи се сипват при брашното и се разбъркват.
4
Гофрети с орехови ядки 4
Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се ароматизират с ванилията.
5
Гофрети с орехови ядки 5
Налива се прясното мляко и постепенно се добавя разтопеното масло, като продължава да се бърка.
6
Гофрети с орехови ядки 6
Брашното се сипва в купата и се бърка, докато стане хомогенна смес.
7
Гофрети с орехови ядки 7
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото.
8
Гофрети с орехови ядки 8
Гофретникът се намазва с разтопено масло, сипва се от тестото и за 3-5 минути се изпичат гофрети.
9
Гофрети с орехови ядки 9
При печенето е важно първите 3 минути гофретникът да не се отваря, за да не се разкъсат гофретите.
10
Гофрети с орехови ядки 10
Готовите гофрети се сервират с топинг и сладко по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: