Попско вретено

Много вкусно българско ястие!
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 06.01.2014
Попско вретено
 
Необходими продукти:
за каймата:
880 г кайма смес
1 глава лук
2 яйца
100 мл бира
2-3 филии стар хляб
10 стръка магданоз
1 к. л. червен пипер
200 г галета
сол и черен пипер на вкус

за паниране:
2 яйца
олио за пържене

за плънката:
2 сварени яйца
100 г стерилизирани гъби
100 г сварени моркови
100 г стерилизирани краставички
5 стръка магданоз
сол на вкус

за гарнитурата:
800 г картофи
2 глави лук
1 с. л. мед
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Хлябът се накисва в бирата и се изстисква. Измесват се: изстисканият хляб, каймата, 2 яйца, ситно нарязаният лук и магданоз, червен пипер, черен пипер и сол. Ако каймата стане прекалено мека, се добавя галета. Оставете в хладилника да отпочива, докато приготвите плънката.
2
Попско вретено 2
Нарежете на ситно сварените яйца, стерилизираните гъби, сварените моркови и магданозът. Разбъркайте и посолете съставките.
3
Попско вретено 3
От каймата откъснете топче от около 200 г, сложете го върху стреч-фолио, разплескайте го и в средата сложете 2 с. л. от плънката. Загъва се като пура и се оформя на вретено. Помагайте си със стеч-фолиото, за да го притегнете добре. Тук е необходим известен готварски опит, за да се справите. Овалва се в галетата, после в останалите разбити яйца. Пържи се в загрятото олио до готовност.
4
Попско вретено 4
Почистете картофите и ги нарежете на пръчици. Изпържете ги. Почистете двете глави лук и ги нарежете на шайби. Изпържете го в отделен съд. Щом стане готов, изключете котлона и добавете медът. Бъркайте, докато се хомогенизират лука и меда. Сервирате, докато е топло. От пържените картофи и лука направете гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2014
Към лука за гарнитурата може да добавите и челядинки за повече вкус и аромат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: