Праз на скара

Дата: 05.02.2002
Източник: Бон Апети
Праз на скара
 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2 ч. л. дижонска горчица
3 с. л. ябълков оцет
125 г зехтин
по 1/2 ч. л. босилек, магданоз, копър и естрагон
1/2 червена печена чушка
50 г маслини "Каламата"
1 щипка захар
 

Начин на приготвяне:
1
Праз на скараПразът се почиства и се нарязва на едри парчета с дължина 5-10 см. Парчетата се подреждат на вързопи от по 6 броя и се завързват с канап.
2
Праз на скара 2Поставят се в тенджера с вряща подсолена вода и се варят 5 минути на тих огън. Изваждат се и се охлаждат в съд със студена вода. Отцеждат се повторно и се намазват обилно с олио.
3
Праз на скара 3Маслините се почистват от костилките и се нарязват наситно. Поставят се в купа.
4
Праз на скара 4Прибавят се нарязаната наситно чушка, подправките и останалите съставки за винегрета. Разбива се с тел до получаване на еднородна смес.
5
Праз на скара 5Празът се пече на скара за около 10 минути, като се обръща. Подрежда се в чиния и се полива с винегрета. Консумира се топъл или охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта