Пустинна роза

Дата: 01.01.2015
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Пустинна роза
 
Необходими продукти:
110 г корнфлейкс на люспи
30 г пудра захар
200 г бял шоколад
50 г краве масло
2 с.л. пчелен мед
 

Начин на приготвяне:
1
Пустинна розаПустинна роза е популярното название на кристаловидна розетка, образувана от минералите гипс и барит, при наличието на пясък. Розетката се образува обичайно, когато кристалите се формират в сухи песъчинни условия, както при изпарението на вода от плитък солен басейн. Днес ще ви покажа, как да си направите десерт „Пустинна роза“.
2
Пустинна роза 2Сложете в блендер 30 г пудра захар и 30 г корнфлейкс на люспи. Смелете ги.
3
Пустинна роза 3Начупете белия шоколад и го разтопете на водна баня, заедно с 50 г краве масло. Разбърквайте, за да се хомогенизира сместа. Щом се разтопят и смесят, добавете смлените вече пудра захар и корнфлейкс.
4
Пустинна роза 4Когато се смесят съставките, добавете и двете супени лъжици мед.
5
Пустинна роза 5Когато сместа се е омесила добре, дръпнете я от котлона и добавете останалите 80 г корнфлейкс на люспи. Сега бъркайте много внимателно – целта е люспите да не се чупят а да останат цели. Така приликата с Пустинната роза е най-близка. Върху хартия за печене (или както направих аз – върху алуминиевото фолио от шоколадовите обвивки) с помощта на лъжица, загребвайте от сместа и оформете розички върху незалепващото покритие.
6
Пустинна роза 6Оставете на хладно място за около 3-4 часа, за да стегне шоколадът. На вкус розичките са сладки, хрупкави неустоими… Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта