Торта „Дъга"

Дата: 02.01.2015
ТИТЛА: Чирак
Торта „Дъга\
 
Необходими продукти:
5 яйца
460 г захар
375 г брашно
220 г масло
250 мл прясно мляко
1 с. л. бакпулвер
2 ванилии
1 щипка сол
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне"
200 мл сметана
150 г захар
1 с. л. желатин
1 с. л. ром
 

Начин на приготвяне:
1
Торта „Дъга\За блатовете разбивате захарта с маслото. Разбивате отделно белтъците на петте яйца, с щипка сол. Смесвате двете смеси и едновременно с това добавяте и сухите съставки. Разбърквате до еднородна смес. Получената смес се разделя на шест равни части и всяка се оцветява с различна боя. Разпределят се в еднакви по големина форми за печене. Блатовете се пекат за 12-15 минути на 175 градуса. След това блатовете се охлаждат и се добавя и кремът.
2
Торта „Дъга\Кремът се приготвя от 500 г сирене „Маскарпоне", 200 мл разбита сметана и класически сос „Сабайон", приготвен от жълтъците на петте яйца, 150 г захар, 1 с. л. предварително разтворен желатин и 1 с. л. ром.
3
Торта „Дъга\След като всеки блат се намаже с крем и тортата се украси, тя се оставя да се охлади и стегне за няколко часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2016
С изключение на това , че кремът не ми се сгъсти тортата стана много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Ето и моята \"Дъга\" Направих я с обикновени пандишпанови блатове , а крема от сметана, маскарпоне и пудра захар! За украса захаросани теменужки! Стана ефектно и вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2015
Ето я и моята \"Дъга\" ,само че пожелание на щерката е с черна глазура . Пак съм доволна , стана много вкусна. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта