Рабска торта

Рецепта от Хърватска
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
260 г брашно
40 г краве масло
2 яйца
1 пакетче ванилова захар
2 с. л. прясно мляко
2 с.л. захар
1 щипка сол

за плънката:
400 г бланширани бадеми
260 г захар
40 мл бадемов аперитив
2 яйца
кората от 1 портокал
кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Рабска торта
В купа се смесват брашното, ваниловата захар, захарта и щипка сол.

2
Рабска торта 2
Маслото се разтопява и се смесва с яйцата и прясното мляко, и се разбива.
3
Рабска торта 3
Течните съставки се изсипват към сухите. Замесва се гладко тесто.
4
Рабска торта 4
Бадемите се смилат, смесват се с яйцата, захарта, настърганата кора от лимона и портокала и бадемовия аперитив, и се разбърква.
5
Рабска торта 5
Тестото се разделя на две части. От едната върху хартия за печене се оформя сравнително тънка кора. Изрязва се като охлюв. Трябва да има около 1,5–2 см между страните, защото тестото се надува леко по време на печене.
6
Рабска торта 6
Поставя се в тава. Плънката се разпределя върху тестото.
7
Рабска торта 7
Останалото тесто се разточва на тънко. Изрязват се ленти и се нагъват като драперия.
8
Рабска торта 8
Лентите се прищипват към основата, така че да са стабилни, трябва да са на нивото на плънката.
9
Рабска торта 9
Сладкишът се пече в загрята на 120 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 1 час и 15 миунти.
10
Рабска торта 10
Охлажда се и се сервира, поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: