Шоколадов вълшебен кейк

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
170 г пудра захар (+за поръсване)
120 г краве масло със стайна температура (+за намазване)
120 г брашно
40 г какао
4 яйца
2 с. л. инстантно кафе
1 ванилия
1 нар за украса

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов вълшебен кейк
Прясното мляко се загрява леко, не бива да е прекалено горещо.
2
Шоколадов вълшебен кейк 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с маслото, половината захар и ванилията.
3
Шоколадов вълшебен кейк 3
Сипват се брашното и какаото, наливат се прясното мляко и разтвореното в 20 мл гореща вода кафе, и се разбива.
4
Шоколадов вълшебен кейк 4
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Добавят се към какаовата смес на няколко пъти, като се разбърква внимателно.
5
Шоколадов вълшебен кейк 5
Квадратна тава (с размер 24 см) се маже с масло и сместа се излива в нея. Пече се в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 30–40 минути.
6
Шоколадов вълшебен кейк 6
Кейкът се изважда от фурната и се охлажда поне 4 часа. Нарязва се и се поднася, поръсен с пудра захар и по желание – със зрънца нар.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2022
Сладкишът се изпече добре, но според мен му липсва сладост.
19.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2020
Не е.моят сладкиш. Повече ми допада ваниловия вълшебен кейк. Тук какаото и кафето неутрализират сладостта доста.
18.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2016
това е моят опит...
17.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Липсва ми кексовата част. Приятен е на вкус, но това не е моят сладкиш.
16.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Много вкусен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: