Шоколадов вълшебен кейк

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
170 г пудра захар (+за поръсване)
120 г краве масло със стайна температура (+за намазване)
120 г брашно
40 г какао
4 яйца
2 с. л. инстантно кафе
1 ванилия
1 нар за украса

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов вълшебен кейк
Прясното мляко се загрява леко, не бива да е прекалено горещо.
2
Шоколадов вълшебен кейк 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с маслото, половината захар и ванилията.
3
Шоколадов вълшебен кейк 3
Сипват се брашното и какаото, наливат се прясното мляко и разтвореното в 20 мл гореща вода кафе, и се разбива.
4
Шоколадов вълшебен кейк 4
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Добавят се към какаовата смес на няколко пъти, като се разбърква внимателно.
5
Шоколадов вълшебен кейк 5
Квадратна тава (с размер 24 см) се маже с масло и сместа се излива в нея. Пече се в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 30–40 минути.
6
Шоколадов вълшебен кейк 6
Кейкът се изважда от фурната и се охлажда поне 4 часа. Нарязва се и се поднася, поръсен с пудра захар и по желание – със зрънца нар.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2020
Не е.моят сладкиш. Повече ми допада ваниловия вълшебен кейк. Тук какаото и кафето неутрализират сладостта доста.
18.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2016
това е моят опит...
17.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Липсва ми кексовата част. Приятен е на вкус, но това не е моят сладкиш.
16.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Много вкусен
15.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Ето го и резултата от моя опит:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Ka Li Na коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Ka Li Na се регистрира в сайта.
Ралица Русева се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: