Рагу от риба тон

Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2009
Рагу от риба тон
 
Необходими продукти:
400 г филе от риба тон
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 зелени чушки
2 червени чушки
100 мл зехтин
3 домата
4 картофа (големи)
250 мл сухо бяло вино
сокът от 2 лимона
1/2 ч. л. лют пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се режат наситно, чушките – на ивици, и се запържват в сгорещения зехтин за около 5 минути. Прибавят се почистените от люспите и семките и нарязани на кубчета домати.
2
Картофите се обелват и се нарязват наедро. Изсипват се към зеленчуците, налива се виното и всичко се задушава на тих огън около 30 минути.
3
Рибата се измива със студена вода и се реже на кубчета. Овкусява се лимоновия сок, сол, черен и лютия пипер и се добавя към зеленчуците. Ястието се задушава още 5–10 минути, докато рибата е готова, и се дръпва от огъня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: