Рибник от речна риба

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2001
Рибник от речна риба
 
Необходими продукти:
6 бр. червеноперки
2 стръка праз
1 чаша ориз
4 с. л. олио
1/2 с. л. червен пипер
1 клонка девесил
сол


Начин на приготвяне:
1
Рибник от речна риба
Рибата се почиства от люспите, перките и вътрешностите. Празът се нарязва на едри четвъртити парчета и се запържва, докато омекне.
2
Рибник от речна риба 2
Добавя се оризът и се пържи, докато стане “стъклен” (или докато поеме мазнината). Подправя се с червен пипер и сол. Разбърква се и се налива вода. Задушава се, докато оризът поеме водата.
3
Рибник от речна риба 3
Готовият ориз се изсипва в тава и се разрежда с 1 ч. ч. вода. Отгоре се подреждат рибките.
4
Рибник от речна риба 4
Всяка рибка се полива с малко олио и се поръсва със ситно нарязани копър, магданоз и девесил и по щипка червен пипер. Ястието се поставя в предварително загрята до температура 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



124 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: