Рибен кебап в гювечета

Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2001
Рибен кебап в гювечета
 
Необходими продукти:
500 г рибно филе
3 червени чушки от туршия
2 стръка праз
2 клонки целина
1 чаша бяло вино
1/2 буркан домати
4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Рибен кебап в гювечета
Празът се нарязва на едри диагонали и се запържва.
2
Рибен кебап в гювечета 2
Към него се прибавят нарязаните на парчета чушки и ситно нарязаната целина. Разрежда се с бяло вино. Оставя се да кипне и се изчаква виното да се изпари.
3
Рибен кебап в гювечета 3
Към омекналите зеленчуци се добавят пасирани или нарязани наситно стерилизирани домати.
4
Рибен кебап в гювечета 4
Рибното филе се нарязва на едри парчета и се поставя на дъното на гювече. Върху него се изсипват готовите зеленчуци и се поръсват със ситно нарязани копър и магданоз. Пече се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: