Руло от листа на бяло цвекло

Дата: 15.07.2003
Източник: Бон Апети
Руло от листа на бяло цвекло
 
Необходими продукти:
3 яйца
2 скилидки чесън
6–7 печени червени чушки
200 г извара
галета на поръсване
1 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче
10–15 листа от бяло цвекло
1/2 л прясно мляко
50 г краве масло
3 с. л. брашно
2–3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Руло от листа на бяло цвеклоОт листата цвекло се отстраняват стеблата, подреждат се едно върху друго и се режат на тънки лентички. Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. Разрежда се със студеното прясно мляко, разбърква се и се изчаква да кипне.
2
Руло от листа на бяло цвекло 2Отделените жълтъци се разбъркват с лентичките листа от цвекло, посолява се, прибавя се топлият млечен сос и се разбърква. Овкусява се с индийското орехче и съдът се поставя в купа с лед или студена вода, за да се охлади.
3
Руло от листа на бяло цвекло 3Белтъците се разбиват на сняг и чрез внимателно разбъркване се смесват с охладената смес от мляко, жълтъци и листа бяло цвекло. Получената смес се изсипва в намаслена тава, покрита с готварска хартия, която също се намаслява, поръсва се обилно с галета. Разпределя се равномерно и се пече 20–25 минути при температура 160 градуса.
4
Руло от листа на бяло цвекло 4Плънката се приготвя, като чесънът се обелва и се счуква, а чушките се режат на надлъжни ивички. В загрятото олио се слага чесънът, веднага се разбърква, след което се добавят чушките и се пържат не повече от половин минута. Запържените продукти се размесват с изварата и се посолява.
5
Руло от листа на бяло цвекло 5Изпеченият блат за рулото се изважда от тавата заедно с хартията и се обръща върху кърпа. Отстранява се хартията и едната от надлъжните страни се намазва обилно с плънката. Завива се с помощта на кърпата и се консумира охладено.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта