Руло от листа на бяло цвекло

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2003
Руло от листа на бяло цвекло
 
Необходими продукти:
3 яйца
3 с. л. брашно
50 г краве масло
1/2 л прясно мляко
10–15 листа от бяло цвекло
1 щипка индийско орехче
1 ч. л. сол
галета на поръсване
200 г извара
6–7 печени червени чушки
2 скилидки чесън
2–3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Руло от листа на бяло цвекло
От листата цвекло се отстраняват стеблата, подреждат се едно върху друго и се режат на тънки лентички. Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. Разрежда се със студеното прясно мляко, разбърква се и се изчаква да кипне.
2
Руло от листа на бяло цвекло 2
Отделените жълтъци се разбъркват с лентичките листа от цвекло, посолява се, прибавя се топлият млечен сос и се разбърква. Овкусява се с индийското орехче и съдът се поставя в купа с лед или студена вода, за да се охлади.
3
Руло от листа на бяло цвекло 3
Белтъците се разбиват на сняг и чрез внимателно разбъркване се смесват с охладената смес от мляко, жълтъци и листа бяло цвекло. Получената смес се изсипва в намаслена тава, покрита с готварска хартия, която също се намаслява, поръсва се обилно с галета. Разпределя се равномерно и се пече 20–25 минути при температура 160 градуса.
4
Руло от листа на бяло цвекло 4
Плънката се приготвя, като чесънът се обелва и се счуква, а чушките се режат на надлъжни ивички. В загрятото олио се слага чесънът, веднага се разбърква, след което се добавят чушките и се пържат не повече от половин минута. Запържените продукти се размесват с изварата и се посолява.
5
Руло от листа на бяло цвекло 5
Изпеченият блат за рулото се изважда от тавата заедно с хартията и се обръща върху кърпа. Отстранява се хартията и едната от надлъжните страни се намазва обилно с плънката. Завива се с помощта на кърпата и се консумира охладено.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: