Пълнени домати с тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2003
Пълнени домати с тиквички
 
Необходими продукти:
1/2 кг тиквички
4 големи домата
2 стръка лук
100 г сирене
2 с. л. олио
2–3 стръка магданоз
1/2 ч. л. сушена мащерка
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати с тиквички
Тиквичките се обелват, настъргват се на най-ситното ренде, посоляват се и се поставят в гевгир или цедка. Притискат се с лъжица към дъното и се оставят да се изцедят от водата.
2
Пълнени домати с тиквички 2
От доматите се отстраняват капачетата, които се запазват за украса, и с лъжица се издълбава вътрешността им. Посоляват се и се обръщат, за да се изцедят.
3
Пълнени домати с тиквички 3
Лукът се реже на колелца и се запържва на умерен огън за 2–3 минути. Прибавят се изцедените тиквички и се пържи още 2–3 минути на силен огън, след което се овкусява с мащерката и ситно нарязания магданоз.
4
Пълнени домати с тиквички 4
В издълбаните домати се поставя парче сирене, слага се от плънката и процедурата се повтаря. Отворът се поръсва с галета и напълнените домати се подреждат в тавичка с 2–3 пръста вода и 1 с. л. олио. Пекат се около половин час при температура 180 градуса. Преди да се сервират, се похлупват с отрязаните капачета.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: