Руло "Стефани"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Руло \
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 к. ч. галета
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
2 стръка магданоз
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
50 г кашкавал
за плънката:
2 кисели краставички
2 яйца
2 моркова
 

Начин на приготвяне:
1
Руло \Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.

Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички.
2
Руло \Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа (или алуминиево фолио). В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички.

Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене (с ръба надолу) и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и 2 пръста вода.

Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната за още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2017
Стана превъзходно. За гарнитура избрах домашно картофено пюре и фаршировани яйца.
29.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2017
Не бях правила до сега, но се получи много добре.
28.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Любимо!!!!
27.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Както винаги, добавих от себе си още нещо, но стана още по-вкусно :)
26.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Както винаги, добавих от себе си някои неща, но пак стана хубаво :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Филип коментира рецептата Омлет с риба тон и домати
Радосвета Иванова публикува рецептата Козунак
Дарко публикува рецептата Фаршировани яйца
Adriana Dimitrova публикува рецептата Кекс в чаша
Adriana Dimitrova публикува рецептата Манджата на баба
Ди Алба публикува рецептата Омлет с риба тон и домати
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта