Руло "Стефани"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Руло \
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 к. ч. галета
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
2 стръка магданоз
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
50 г кашкавал
за плънката:
2 кисели краставички
2 яйца
2 моркова
 

Начин на приготвяне:
1
Руло \Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.

Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички.
2
Руло \Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа (или алуминиево фолио). В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички.

Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене (с ръба надолу) и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и 2 пръста вода.

Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната за още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (40)
40.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2018
Рецептата е страхотна.
39.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2018
Вкусно се получи, бих сложила и още подправки. Малко го пресуших, но като за първи път - добре :)
38.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2018
Пробвайте и с пъдпъдъчи яйца. Става красиво, вкусно и полезно :)
37.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Класика. Много вкусно стана. И аз сложих по-малко вода- само колкото да покрие тавата
36.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2017
Много вкусно!Не съм слагала вода и олио.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Moni Milenkova коментира рецептата Руло \"Стефани\"
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта