Салата от домати и патладжани с тапенада

Перфектната лятна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г розови домати
2 патладжана
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
200 г прясно краве сирене
50 мл зехтин (студено пресован)
сол на вкус

за тапенадата:
150 г зелени маслини (без костилки)
30 г каперси
50 мл зехтин (студено пресован)
2 филета аншоа
2 скилидки чесън
1 с. л. светъл балсамов оцет
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от домати и патладжани с тапенада
Патладжаните се разполовяват по дължина. От разрязаната страна с нож се правят прорези, така че да се получат ромбове. Осоляват се и се оставят да престоят 20 минути.
2
Салата от домати и патладжани с тапенада 2
След това се измиват, подсушават се и се намазват с част от зехтина.
3
Салата от домати и патладжани с тапенада 3
Изпичат се на грил.
4
Салата от домати и патладжани с тапенада 4
Сърцевината на изпечените патладжани се изважда и се реже на едро. Овкусяват се със стрит на паста чесън, зехтин и сол.
5
Салата от домати и патладжани с тапенада 5
Доматите се режат на кубчета. Овкусяват се със зехтин и сол.
6
Салата от домати и патладжани с тапенада 6
Сиренето се нарязва на кубчета, а магданозът се накълцва. В блендер се смилат чесънът, маслините, каперсите, аншоата, риганът, оцетът, зехтинът, сол и черен пипер на вкус.
7
Салата от домати и патладжани с тапенада 7
Доматите, патладжанът, магданозът и сиренето се подреждат в чинии за сервиране. Гарнират се с тапенадата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2017
Мъжът ми е голям фен на патладжана и остана много доволен.
1.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2017
Направих я.. уникалнаааа :*
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: