Салата от краставици с хрупкава моцарела

Тази салата идеално може да поеме ролята на основно ястие в най-горещите дни на лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за салатата:
2 тънки дълги краставици
300 г сирене „Моцарела“
3 малки моркова
120 г рукола
20 мл балсамов оцет
сол и черен пипер

за маринатата:
200 мл зехтин „Екстра върджин“
2 чушки „Пеперончино“
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
сол и черен пипер

за коричката:
2 филии бял хляб
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Салата от краставици с хрупкава моцарела

Розмаринът и пеперончините се стриват в хаванче и се слагат в буркан. Прибавят се смачканите скилидки чесън, отцедената моцарела, зехтинът, сол и черен пипер. Сиренето се оставя да се маринова за 4 часа в хладилник.

 


2
Салата от краставици с хрупкава моцарела 2

Хлябът за коричката се смила на трохи и се смесва с червения пипер.

 


3
Салата от краставици с хрупкава моцарела 3

Моцарелата се изважда от маринатата и се овалва в трохите. Панираните топки се поставят в чиния, на дъното на която има фолио за свежо съхранение и се оставят във фризер за 1 час, да стегнат.

 


4
Салата от краставици с хрупкава моцарела 4

Краставиците и морковът се оформят на тънки дълги ленти с белачка и се смесват в купа с руколата.
 

5
Салата от краставици с хрупкава моцарела 5

Моцарелата се изваждат от фризера, поставят се в тава и се запича във загрята на 240 градуса фурната, на грил програма, за около 6 минути.

 


6
Салата от краставици с хрупкава моцарела 6

Зеленчуците в купата се подправят с част от зехтина от мариноването на сиренето и балсамовия оцет, сол и черен пипер. Салатата се поднася с хрупкавата моцарела.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: