Салата с елда, репички и пармезан

Дата: 28.04.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 г елда
1 малка краставица
1 връзка репички
2 сушени домата
2 скилидки чесън
20 г слънчогледово семе
10 г ленено семе
30 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лимон
1 връзка магданоз
2 стръка джоджен
сол
50 г сирене „Пармезан“
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с елда, репички и пармезан
Елдата се сварява в подсолена вода за около 10 минути и след това се измива със студена вода. Отцежда се. Магданозът, джодженът, репичките, краставицата и доматите се нарязват надребно. Слагат се в купа заедно със слънчогледа и ленено семе.

 


2
Салата с елда, репички и пармезан  2
Чесънът се прави на паста с малко сол и се добавя към зеленчуците заедно с настърганата кора от лимона, зехтина, елдата и сол на вкус. Разбърква се. Поръсва се и 1 лъжица от сока на лимона. Слатата се сервира с люспи пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2020
Хубава комбинация и вкусна!
6.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2018
Любима рецепта, дори без репички е превъзходна!
5.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
Браво! Страхотна рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2017
много вкусна салата.замених лененото семе със сусам,че нямах и запекох ядките на сух тиган.Обичам прясно изпечени ядки в салата.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2017
Получи се много хубава салата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта