Салата с елда, репички и пармезан

Дата: 12.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 г елда
1 малка краставица
1 връзка репички
2 сушени домата
2 скилидки чесън
20 г слънчогледово семе
10 г ленено семе
30 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лимон
1 връзка магданоз
2 стръка джоджен
сол
50 г сирене „Пармезан“
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с елда, репички и пармезан
Елдата се сварява в подсолена вода за около 10 минути и след това се измива със студена вода. Отцежда се. Магданозът, джодженът, репичките, краставицата и доматите се нарязват надребно. Слагат се в купа заедно със слънчогледа и ленено семе.

 


2
Салата с елда, репички и пармезан  2
Чесънът се прави на паста с малко сол и се добавя към зеленчуците заедно с настърганата кора от лимона, зехтина, елдата и сол на вкус. Разбърква се. Поръсва се и 1 лъжица от сока на лимона. Слатата се сервира с люспи пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2018
Любима рецепта, дори без репички е превъзходна!
5.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
Браво! Страхотна рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2017
много вкусна салата.замених лененото семе със сусам,че нямах и запекох ядките на сух тиган.Обичам прясно изпечени ядки в салата.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2017
Получи се много хубава салата.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
скоро се научих да готвя с елда, много е вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта