Салата от кускус с печени зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2003
Салата от кускус с печени зеленчуци
 
Необходими продукти:
200-250 г кускус
2 патладжана
2 стръка праз
2 червени чушки
1 тиквичка
1 шепа зелени и черни маслини
4-5 с. л. олио
2-3 с. л. оцет
2 скилидки чесън
1-2 щипки мащерка
1-2 щипки риган
1-2 щипки розмарин
3-4 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
2-3 стръка магданоз
1 ч. л. босилек
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Салата от кускус с печени зеленчуци
Патладжанът се обелва и се реже надлъжно на филии с дебелина около един пръст. Подреждат се в тава, посоляват се и се оставят под наклон, за да се изцеди горчивият сок. Празът също се нарязва на парчета с дължината на патладжанените филии.
2
Салата от кускус с печени зеленчуци 2
Чесънът се счуква и се смесва с всички останали продукти за маринатата.
3
Салата от кускус с печени зеленчуци 3
Изцедените патладжани се измиват и отново се подреждат в тавата. Слагат се и резените праз, намазва се с приготвената марината и се пече около 30 минути при температура 180 градуса.
4
Салата от кускус с печени зеленчуци 4
Всички продукти за дресинга се смесват и се разбъркват много добре. Кускусът се сварява в подсолена вода за 7-8 минути.
5
Салата от кускус с печени зеленчуци 5
Запечените зеленчуци се изваждат от фурната, нарязват се на малки късове, смесват се с кускуса и след като се овкусят с приготвения дресинг, се разбъркват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: