Салата от нахут с царевица и кимион

Пикантна, питателна и много ароматна салата
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г отцеден нахут от консерва
200 г отцедена царевица от консерва
4 печени червени чушки
4 скилидки чесън
2 люти чушки (оранжеви рибки)
30 г краве масло
50 мл зехтин
сокът от 1 лайм
1 с. л. кимион на зърна
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от нахут с царевица и кимион

Кимионът се запича на сух тиган и след това се стрива в хаванче.

 


2
Салата от нахут с царевица и кимион 2

В същия тиган с малко от зехтин се запържват чесънът и печените и чушки, нарязани наситно. Прибавят се маслото, лютите чушки, почистени от семената и нарязани наситно.

 


3
Салата от нахут с царевица и кимион 3

Добавят се царевицата и кимиона, готви се още 2–3 минути. Сипва се и нахутът и се разбърква. Дърпа се от котлона.

 


4
Салата от нахут с царевица и кимион 4

Оставя се да се охлади и се смесва с останалия зехтин и нарязаните наситно пресен лук и магданоз. Овкусява се със сока от лайм, сол и черен пипер.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2020
Пъстра и много вкусна
7.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2018
Аз не сложих люто по здравословни причини, но пак стана мнооого вкусно
6.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Страхотна салата!
5.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Много вкусна, за пореден път
4.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
салатата е супер !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



101 ДУШИ ОНЛАЙН
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: