Салата от патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2002
Салата от патладжан
 
Необходими продукти:
3-4 патладжана (500 г)
100 мл олио
3 с. л. лимонов сок
1 ч. л. горчица
10 листа пресен босилек (1 с. л. сух)
белено слънчогледово семе


Начин на приготвяне:
1
Салата от патладжан
Приготвя се дресингът, като счуканият чесън се поставя в купа и към него се прибавят олиото, лимоновият сок, горчицата и се разбива с тел. Накрая се добавят листата ситно нарязан босилек (сух).
2
Салата от патладжан 2
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят за 30-40 минути, за да се изцеди горчивият сок. След това се изплакват, подсушават се и се подреждат в тава. Намазват се с част от дресинга.
3
Салата от патладжан 3
Пекат се от двете страни по 5-8 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. При обръщане повторно се намазват с дресинга. Изпечените патладжани се подреждат в дълбока чиния във формата на кръг. Намазват се с останалия дресинг и се поръсват със счукано слънчогледово семе.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2020
И аз сложих чесън, но спестих босилека, че моят не го долюбва
3.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2018
На мен лично ми допадна, използвах чесън на прах за дресинга.
2.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2014
Много вкусна и ароматна салата. Използвах 6 скилидки чесън. Поднесете я на гости и ще ги очаровате!
1.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2014
Колко чесън трябва да се сложи? Предполагам за това количество патладжани около 2-3 скилидки или повече на вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: