Салата с филе от пушена пъстърва

Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г филе от пъстърва
сокът от 1 лимон
4-5 стръка копър
120 мл зехтин
1 краставица за винегрета
червен хайвер за гарниране
1 с. л. лимонов сок
1/2 краставица (100 г)
1 авокадо
1 зелена салата
1 глава червено цвекло (250 г)
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата с филе от пушена пъстърва
Цвеклото се сварява, от него с лъжичка се издълбават 10 топчета и се запазват за декорация. Останалото цвекло се нарязва на малки кубчета и се слага в купа.
2
Салата с филе от пушена пъстърва 2
Авокадото се разрязва на две, месестата му част се отделя от кората и се нарязва на кубчета. Краставицата се обелва и също се нарязва на малки кубчета.
3
Салата с филе от пушена пъстърва 3
Кубчетата краставица и авокадо се слагат в купата при цвеклото, поливат се с лимонов сок и се добавя нарязаното на малки парчета рибно филе.
4
Салата с филе от пушена пъстърва 4
Краставицата за винегрета се нарязва на малки парчета и се пасира заедно с копъра, зехтина, сока от лимон и солта. Салатата се полива с готовия винегрет.
5
Салата с филе от пушена пъстърва 5
В порционна чиния се слага метален пръстен и се пълни със салатата. Около него се нареждат накъсани листа зелена салата и се декорира с топчета цвекло. Пръстенът се отстранява, върху салатата се поставя по лъжичка червен хайвер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: