Задушено червено цвекло с орехи

Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2003
Задушено червено цвекло с орехи
 
Необходими продукти:
600 г червено цвекло
2 скилидки чесън
50 г орехови ядки
1 глава лук
2 с. л. малинов оцет
6-7 с. л. олио
3-4 стръка магданоз (само листата)


Начин на приготвяне:
1
Задушено червено цвекло с орехи
Червеното цвекло и чесънът се заливат с около 300 мл подсолена вода. Варят се в микровълнова фурна на максимална мощност 15-20 минути, като на всеки 5 минути цвеклото се обръща.
2
Задушено червено цвекло с орехи 2
Ореховите ядки се запичат в сух тиган за 1-2 минути, след което се начукват в хаванче. Свареното цвекло се обелва, нарязва се на едри кубчета и се слага в купа. Добавя се нарязаният на ивици лук.
3
Задушено червено цвекло с орехи 3
В отделен съд се намачкват сварените скилидки чесън, добавят се малиновият оцет, олиото, магданозът и солта и се разбърква добре. Цвеклото се овкусява с винегрета, поръсва се с орехите и се оставя да се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: