Саворин на фурна

Дата: 08.08.2015
Източник: Георги
ТИТЛА: Чирак
Саворин на фурнаСаворин на фурнаСаворин на фурнаСаворин на фурнаСаворин на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг саворин
1 връзка пресен лук
5 червени чушки
2-3 стръка целина
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
40 г краве масло (за намазване)
500 г смлени домати (от консерва)
2-3 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наедро и се запържва за 2-3 минути в зехтина.
2
Прибавят се чушките, нарязани на кубчета и наситнената целина.
3
След 3-4 минути се налива бялото вино, оставя се да кипне и се изчаква, виното да се изпари.
4
Към омекналите зеленчуци се добавят доматите. Кипва се и се посолява.
5
Рибата се нарязва на едри парчета и се слага на дъното на намаслена тава.
6
Отгоре се изсипват готовите зеленчуци и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.
7
Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


Съвети:
Сервира се с охладено бяло вино „Мискат“, „Мускат“ или друго подходящо!
Да ви е сладко!

През есента и зимата, пресният лук може да се замени с 3 стръка праз, а пресните червени чушки - с такива, от туршия.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта