Свински пържоли на скара

Овкусени със средиземноморски аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 свински вратни пържоли с кост
4 стръка босилек
6 стръка магданоз
1 ч. л. риган
2 скилидки чесън
40 г сушени домати
1 ч. л. каперси
кората от 1 лимон
6 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли на скара
Чесънът се стрива в хаванче, заедно с босилека, сушените домати, магданоза и сол на вкус.
2
Свински пържоли на скара 2
Прибавят се каперсите, настърганата лимонова кора и риганът, и отново се стрива.
3
Свински пържоли на скара 3
Налива се зехтинът, подправя се със сол и черен пипер и се разбърква.
4
Свински пържоли на скара 4
Пържолите се намазват с тази смес и се оставят да престоят поне 30 минути.
5
Свински пържоли на скара 5
След това се готвят от всички страни върху сгорещена скара.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2016
Маринатата е супер. Вместо кора от лимон, изцедих сока, добавих и малко балсамов оцет и резуслтата беше невероятен! Гарнитурата ми е малко задушени пресни картофи с копър и чесън!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2015
Страхотна марината
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: