Шкембе по азиатски

Дата: 28.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (ненарязано, сурово)
50 г пресен джинджифил
2 връзки пресен лук
4 скилидки чесън
50 мл олио
30 мл тъмно сусамово олио
30 мл светъл соев сос
30 мл оризов оцет
1 ч. л. лют пипер на люспи (със семките)
1 ч. л. захар
пресен кориандър за поднасяне
 

Начин на приготвяне:
1
Шкембе по азиатскиШкембето се измива добре и се сварява в голямо количество вода.
2
Шкембе по азиатски 2След това се изважда и се нарязва на парчета.
3
Шкембе по азиатски 3Джинджифилът се обелва и се реже натънко.
4
Шкембе по азиатски 4Чесънът се накълцва, а пресният лук се реже наедро.
5
Шкембе по азиатски 5Зеленчуците се запържват в загрято в уок олио, прибавя се шкембето и също се запържва.
6
Шкембе по азиатски 6Подправя се с оцета, соевия сос, лютия пипер и захарта. Разбърква се, пържи се още 1–2 минути и се налива сусамовото олио.
7
Шкембе по азиатски 7Сервира се, поръсено с нарязан кориандър.



Съвет:
Поднесете купичка сварен ориз, като гарнитура към шкембето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта