Шкембе по азиатски

Екзотично предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (ненарязано, сурово)
50 г пресен джинджифил
2 връзки пресен лук
4 скилидки чесън
50 мл олио
30 мл тъмно сусамово олио
30 мл светъл соев сос
30 мл оризов оцет
1 ч. л. лют пипер на люспи (със семките)
1 ч. л. захар
пресен кориандър за поднасяне


Начин на приготвяне:
1
Шкембе по азиатски
Шкембето се измива добре и се сварява в голямо количество вода.
2
Шкембе по азиатски 2
След това се изважда и се нарязва на парчета.
3
Шкембе по азиатски 3
Джинджифилът се обелва и се реже натънко.
4
Шкембе по азиатски 4
Чесънът се накълцва, а пресният лук се реже наедро.
5
Шкембе по азиатски 5
Зеленчуците се запържват в загрято в уок олио, прибавя се шкембето и също се запържва.
6
Шкембе по азиатски 6
Подправя се с оцета, соевия сос, лютия пипер и захарта. Разбърква се, пържи се още 1–2 минути и се налива сусамовото олио.
7
Шкембе по азиатски 7
Сервира се, поръсено с нарязан кориандър.



Съвет:
Поднесете купичка сварен ориз, като гарнитура към шкембето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



196 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: