Шоколадов мока крем

За всички пристрастени към шоколада и кафето - великолепен шоколадов мока крем с аромат на кардамон и на канела
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
250 мл животинска сметана
6 шушулки кардамон
60 г кафява захар „Мусковадо“
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. инстантно кафе
2 бр. млечен шоколад „Своге“ (90 г)
25 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар

за сервиране:
200 мл животинска сметана
какао за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мока крем
Млякото и сметаната се наливат в касерола и се кипват заедно със стрития кардамон, канелата и захарта. Съдът се дърпа от котлона.Течността се оставя да престои 30 минути.
2
Шоколадов мока крем 2
Нишестето и кафето се разтварят в 50 мл вода.
3
Шоколадов мока крем 3
Млечната смес се прецежда и се разбърква с разтворените нишесте и кафе. Кипва се и се готви при постоянно бъркане, докато се сгъсти. Дърпа се от котлона и се прибавят маслото, шоколадът „Своге“ и ваниловата захар.
4
Шоколадов мока крем 4
Разбърква се, докато шоколадът и маслото се разтопят.
5
Шоколадов мока крем 5
Сместа се разпределя в 6 чаши. Оставя се да стегне в хладилник, най-добре е кремът да е покрит с фолио за свежо съхранение, за да не хваща кора.
6
Шоколадов мока крем 6
Кремът се сервира, гарниран с разбита сметана и поръсен с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2019
Здравейте, Пламена! Ако не можете да откриете кардамон, просто го пропуснете, пак ще се получи. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2019
Здравейте, с какво мога да заменя кардамона, защото не мога да намеря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: