Шоколадов тарт с малини

Дата: 03.09.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
260 г брашно
120 г пудра захар
100 г краве масло (студено)
1 яйце
1 щипка сол
1 ванилия
за ганаша:
400 г малини (+ за декорация)
250 г черен шоколад
50 г краве масло
30 г глюкоза
200 мл животинска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов тарт с малиниБрашното се смесва с маслото, пудрата захар, ванилията и солта и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
2
Шоколадов тарт с малини 2Чуква се яйцето, разбърква се и тестото се оформя на топка, която се покрива с фолио и се прибира за поне 30 минути в хладилник да стегне.
3
Шоколадов тарт с малини 3След това се разточва на тънка кора и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см.
4
Шоколадов тарт с малини 4Тестото се надупчва с вилица и се прибира във фризер за 10 минути.
5
Шоколадов тарт с малини 5Изважда се, покрива се с пергаментова хартия, върху която се насипва морска сол за тежест и се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Солта и хартията се махат и се допича за още 5–10 минути. Готовата основа се оставя да се охлади добре.
6
Шоколадов тарт с малини 6Сметаната се кипва, излива се върху шоколада, прибавя се и глюкозата.
7
Шоколадов тарт с малини 7Разбърква се и щом се разтвори шоколадът, се добавя и маслото. Разбърква се, за да се разтопи.
8
Шоколадов тарт с малини 8Малините се поставят на дъното на изпечената основа. Заливат се с шоколадовия ганаш и тартът се прибира в хладилник за 4 часа.
9
Шоколадов тарт с малини 9По желание се поръсва с какао и се декорира с малини.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2020
Малко променена, но все пак много вкусна.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2017
Рая, може да не слагаш глюкоза, но в такъв случай, количеството на сметаната трябва да се намали с 50 мл.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2017
Здравейте, може ли да се замести с нещо глюкозата? Или да се изключи от рецептата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта