Дамски каприз
Лора и Стоян
![]() |
за блата: 5 яйца 150 г захар 100 г брашно 2 с. л. какао 3 с. л. смлени лешници | за карамеления мус: 150 г захар 50 г масло 200г животинска сметана 200 г цедено кисело мляко или сирене "Маскарпоне" 1 пак. желатин | за шоколадовия крем: 1 л прясно мляко 4 яйца 150 г захар 150 гр шоколад 2 с. л. какао 2 с. л. (с връх) брашно | за сиропа: 1/2 ч.ч вода 1/2 ч. ч. захар 3 с. л. ликьор или друг ароматен алкохол 1 ванилия |
за намазване: течен шоколад - за предпочитане с лешници | за украса: лешници, карамел, захарни пръчици, фондант |
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...