Шведски крем

Лек плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл животинска сметана
150 г захар
250 г кисело мляко
200 г заквасена сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 с. л. желатин

за соса:
400 г замразени малини
100 г захар
2 с. л. царевично нишесте


Начин на приготвяне:
1
Шведски крем
Желатинът се накисва в малко студена вода и се разтопява в микровълнова фурна.
2
Шведски крем 2
Сметаната се загрява със захарта и ваниловата захар.
3
Шведски крем 3
Прибавя се желатинът, разбърква се и сместа се оставя леко да се охлади.
4
Шведски крем 4
Добавят се киселото мляко и заквасената сметана и се разбърква.
5
Шведски крем 5
Кремът се разпределя в чаши и се оставя да стегне.
6
Шведски крем 6
Замразените малини се готвят 15–20 минути на тих огън, заедно със захарта и 500 мл вода.
7
Шведски крем 7
След това се пасират, прецеждат се, смесват се с разтвореното в малко вода нишесте и се готви на тих огън до сгъстяване.
8
Шведски крем 8
Малиновата смес се охлажда леко и се сипва в чашите върху крема. Десертът се оставя да се охлади добре. По желание се украсява с пресни малини.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Соса го направих от горски плодове :) Десертът е много приятен за лятото.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2015
Милада, няма проблем да използваш кондензирано мляко, ще се желира.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
А може ли да използвам кондезирано мляко вместо животинска прясна сметана?!? Тъй като нея не навсякъде я продават, а вегетарианската сметана трябва да я забранят - тя се прави от нещо гадно от рода на маргарина... Та, кондензираното мляко как се държи с желатина - ще се получи ли?!?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: