Синьо пиле

Дата: 31.08.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 цяло пиле Le Poulet
2 лимона
1 глава лук
1 глава чесън
2-3 стръка розмарин
50 мл зехтин
100 г масло на стайна температура
50 г синьо сирене
50 г мед
50 мл бял балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Синьо пилеМаслото се разбърква много добре със сиренето.
2
Синьо пиле 2Кожата на пилето се отлепя внимателно от месото. Образувалите се “джобове” се намазват обилно със сместа от сирене и масло.
3
Синьо пиле 3Лукът се нарязва на лодки. Лимонът се реже на дебели шайби. Чесънът се разполовява.
4
Синьо пиле 4Във вътрешността на пилето се слагат половината лук, чесън, лимони и стрък розмарин.
5
Синьо пиле 5Пилето се овкусява със сол и черен пипер и се поставя в намазнена тава. Останалите лук, чесън, лимони и розмарин се слагат отстрани. Полива се със зехтин.
6
Синьо пиле 6Слага се във фурна, загрята на 190 градуса за 30 минути.
7
Синьо пиле 7В това време от меда и балсамовия оцет се сварява гъст сироп.
8
Синьо пиле 8След първия половин час пилето се пече до готовност (около 45 минути, като времето зависи от големината на птицата), като на всеки 5-7 минути се маже с медения сироп, за да се глазира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Nina Todorova се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Булгур с гъби
Diana Trifonova се регистрира в сайта.
Венелина Хаджиева се регистрира в сайта.
Diana Radkova коментира рецептата Бърза лютеница с мед
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта