Сладкиш с дюли

Семпъл и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
200 г захар
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 с. л. бакпулвер
кората от 1 лимон
1 щипка сол
пудра захар за поръсване

за дюлите:
2 дюли
50 г захар


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с дюли
Дюлите се белят и се режат натънко.
2
Сладкиш с дюли  2
Поръсват се със захарта и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Съдът се слага на огъня, щом водата кипне, се готви още около 15 минути – докато плодовете омекнат. Отцеждат се и се оставят да се охладят.
3
Сладкиш с дюли  3
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с половината захар, млякото, бакпулвера, брашното, настърганата кора от лимон и солта.
4
Сладкиш с дюли  4
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и малко по малко се добавят към сместа с жълтъците. Разбърква се.
5
Сладкиш с дюли  5
Форма за торта с махащо се дъно (с диаметър 26 см) се застила с пергаментова хартия, а стените се намазват с масло.
6
Сладкиш с дюли  6
Тестото се сипва в подготвената форма и отгоре се подреждат дюлите.
7
Сладкиш с дюли  7
Сладкишът се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Сладкиш с дюли  8
Охлажда се и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2023
Похвала и от мен.
8.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2016
Страхотен вкус! Отива в любими рецепти веднага!
7.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
Получи се мноого добре с много деликатен и приятен вкус
6.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2016
Много вкусени и пухкав стана !
5.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2015
Вкусно!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: