Торта „Агнес Бернауер“

За специални поводи
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филирани бадеми
100 г лешници
350 г пудра захар
80 г брашно
1 ч. л. канела
7 белтъка

за крема:
600 мл прясно мляко
250 г краве масло (на стайна температура)
3 жълтъка
6 с. л. захар
4 с. л. царевично нишесте
2 ч. л. инстантно кафе
2 ванилии

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта „Агнес Бернауер“
Лешниците и 100 г от бадемите се смилат в блендер. Добавят се брашното, канелата и 150 г от захарта. Разбива се.
2
Торта „Агнес Бернауер“  2
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.
3
Торта „Агнес Бернауер“  3
Смесват се със сухите съставки. Фурната се загрява на 180 градуса, с вентилатор.
4
Торта „Агнес Бернауер“  4
В тава, застлана с пергаментова хартия, от сместа, с помощта на ринг с диаметър 26 см, последователно се оформят 5 блата.
5
Торта „Агнес Бернауер“  5
Пекат се един по един, покрити с хартия, всеки за около 18–20 минути (15 минути с хартия и 3 минути – без).
6
Торта „Агнес Бернауер“  6
500 мл от млякото се загрява със захарта и кафето.
7
Торта „Агнес Бернауер“  7
Останалото мляко се смесва с разбитите жълтъци, нишестето и ванилиите. При непрекъснато бъркане се налива топлото мляко.
8
Торта „Агнес Бернауер“  8
След това сместа се слага на котлона и се готви до сгъстяване.
9
Торта „Агнес Бернауер“  9
Охлажда се.
10
Торта „Агнес Бернауер“  10
Охладеният крем се разбива с маслото.
11
Торта „Агнес Бернауер“  11
Блатовете се подреждат един върху друг, като между тях се маже с крем.
12
Торта „Агнес Бернауер“  12
Тортата се слага в хладилник за 4 часа, за да стегне.
13
Торта „Агнес Бернауер“  13
Преди да се поднесе, се поръсва с останалите бадеми, запечени на сух тиган.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2018
Експлозия от вкусове! Невероятна е!
6.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2016
Да, Калина, няма проблем, блатовете леко да се сиропират.
5.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Тортата изглежда малко суха. Дали ще се получи добре, ако се сиропират блатовете?
4.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
Много вкусна торта с маслен крем.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Хриси, когато печем без вентилатор увеличаваме градусите с още 20.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: