Соленки с ким

Германска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Соленки с ким
 
Необходими продукти:
3 жълтъка
300 мл готварска сметана
300 г брашно
50 г натурално нишесте
1-2 ч. л. ким
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка бял пипер
1 жълтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
Соленки с ким
Пресятото брашно, солта, нишестето, бакпулверът и белият пипер се смесват в купа. Добавят се 3 жълтъка и се разбърква с вилица.
2
Соленки с ким 2
Налива се сметаната и се замесва твърдо тесто. Покрива се с фолио и се оставя да стегне в хладилник за около 30 минути.
3
Соленки с ким 3
Тестото се разделя на две части, разточва се и от него се изрязват различни формички.
4
Соленки с ким 4
Соленките се подреждат в подходяща тава, намазват се с разбития жълтък на едно яйце и се поръсват със зрънца ким. Пекат се във фурна на 190 градуса около 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: