Студена супа от тиквички с крем сирене

Подправяме я с прясна мента, за повече свежест и аромат на лято
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 тиквички
100 г крем сирене
800 мл пилешки бульон
150 г краве сирене
50 мл зехтин
50 г лешници
8 стръка прясна мента
сол и черен пипер
листа мента


Начин на приготвяне:
1
Студена супа от тиквички с крем сирене

Тиквичките се измиват и се нарязват на шайби. Сваряват се за 7–8 минути в кипналия бульон.

 


2
Студена супа от тиквички с крем сирене 2

Листенцата мента, отцедените тиквичките (бульонът се запазва) и крем сиренето се смесват в голяма купа и се пасират. Прецежда се .

 


3
Студена супа от тиквички с крем сирене 3

Лешниците се запичат в сух съд на котлона и се натрошават.

 


4
Студена супа от тиквички с крем сирене 4

Към сместа с тиквички се налива охладеният бульон и се овкусява със сол и черен пипер. Охлажда се добре.

 


5
Студена супа от тиквички с крем сирене 5

Супата се сервира с натрошено краве сирене, лешниците, зехтин и листа мента.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2019
Супата е страхотна. Пропуснах само ментата. Много добра рецепта - бърза, вкусна, диетична и едно прекрасно разнообразие в менюто.
5.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2019
Супата е превъзходна. Пробвах я, като замених лешниците със натрошени бадеми и резултатът е отличен.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2019
Много вкусна и свежа
3.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2014
много вкусна!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
чудесно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: