Суфле от мерлуза

Дата: 17.07.2003
Източник: Бон Апети
Суфле от мерлуза
 
Необходими продукти:
1 кг мерлуза (бяла риба)
сол и черен пипер на вкус
3–4 стръка копър
1–2 щипки индийско орехче
1 стрък зелен лук
30 г краве масло
1 с. л. брашно
2–3 картофа (300 г)
100–150 мл прясно мляко
2 белтъка
галета за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Суфле от мерлузаПочистената и измита риба се реже на големи парчета и се сварява за 10–15 минути в подсолена вода.
2
Суфле от мерлуза 2Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират заедно с почистената от костите риба.
3
Суфле от мерлуза 3Лукът се реже наедро, запържва се около минута в маслото, добавя се брашното и се разбърква. Налива се студеното мляко, отново се бърка и преди да кипне, се сваля от огъня, след което се овкусява с подправките.
4
Суфле от мерлуза 4В голяма купа се смесват рибно-картофеното пюре и млечно-лученият сос и сместа се охлажда. Прибавят се разбитите на сняг белтъци и се бърка в една посока с шпатула.
5
Суфле от мерлуза 5Сместа се поставя в намаслени и обилно поръсени с галета гювечета, поръсва се отново с галета и с накълцания копър и се пече до зачервяване при температура 220 градуса. След изпичането гювечетата трябва да останат във фурната 15–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта