Супа от гъши дроб

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2010
Супа от гъши дроб
 
Необходими продукти:
300 г гъши дроб
200 моркови
200 г грах
1 стрък праз
1 глава целина
30 мл зехтин
сол и бял пипер на вкус
листа целина за украса


Начин на приготвяне:
1
Дробът се нарязва на плочки. Запича се на сух тиган (само на собствената мазнина) за минута – минута и половина. Мазнината се отделя и се запазва.
2
Морковите и целината се нарязват на малки кубчета и се изсипват в сгорещения зехтин. Добавят се грахът и празът, нарязан на ивици, както и запеченият дроб. Овкусява се със сол и пипер, разбърква се и се задушава 3–4 минути. Долива се гореща вода, за да покрие сместа, и се оставя да ври 3–4 минути.
3
Супата се украсява с листа целина, поръсва се с мазнината от дроба и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: