Супа от гъши дроб

Дата: 15.05.2010
Източник: Бон Апети
Супа от гъши дроб
 
Необходими продукти:
300 г гъши дроб
200 моркови
200 г грах
1 стрък праз
1 глава целина
30 мл зехтин
сол и бял пипер на вкус
листа целина за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Дробът се нарязва на плочки. Запича се на сух тиган (само на собствената мазнина) за минута – минута и половина. Мазнината се отделя и се запазва.
2
Морковите и целината се нарязват на малки кубчета и се изсипват в сгорещения зехтин. Добавят се грахът и празът, нарязан на ивици, както и запеченият дроб. Овкусява се със сол и пипер, разбърква се и се задушава 3–4 минути. Долива се гореща вода, за да покрие сместа, и се оставя да ври 3–4 минути.
3
Супата се украсява с листа целина, поръсва се с мазнината от дроба и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zetsu Ben Kan-Abisa се регистрира в сайта.
Вики се регистрира в сайта.
Toblerony коментира рецептата Сладка баница с тиква
Silviya Gr се регистрира в сайта.
Jivko Boev се регистрира в сайта.
sahata04 се регистрира в сайта.
Галина Георгиева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Мъфини с шоколад
Мария се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Чийзкейк с тиква и шоколад
Северина коментира рецептата Баница със спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта