Супа от морски дарове

Морски дарове, приготвени по зимен маниер
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г замразени морски дарове
2 с. л. краве масло
1 стрък кервиз
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. червен пипер
1 морков
1 стрък праз
200 мл бяло вино „Ризлинг“
600 мл рибен бульон
1/4 ч. л. сух девесил
100 г заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус

за кростините:
1 багета
2 скилидки чесън
3 с. л. краве масло



Начин на приготвяне:
1
Супа от морски дарове
Празът, морковите, чесънът и целината се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното масло.
2
Супа от морски дарове 2
Прибавя се червеният пипер.
3
Супа от морски дарове 3
Деглазира се с виното и се готви, докато алкохолът се изпари.
4
Супа от морски дарове 4
Налива се бульонът и се вари на умерен огън, докато зеленчуците омекнат.
5
Супа от морски дарове 5
Добавят се предварително размразените морски дарове. Овкусява се със сол, черен пипер и девесила.
6
Супа от морски дарове 6
Прибавя се и заквасената сметана, кипва се и се дърпа от котлона.
7
Супа от морски дарове 7
Багетата се нарязва натънко и се запича за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна. Натрива се с чесъна и се намазва с маслото.
8
Супа от морски дарове 8
Супата се сервира с кростините.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Приготвих тази супа и стана страхотна. Със сигурност ще я готвя отново и ще влезе в рецептите, които ще готвя редовно.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2014
вкусно и лесно
3.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2014
Моят червен пипер беше лют. Добавих към пакета с морски дарове , допълнително и малко коктейлни скариди. Получи се прекрасно
2.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2014
Задължително ще я пробваме
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2014
Използвах вино Треминер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: