Супа от овесени ядки и бекон

Гост: Бернхарт Крел
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2001
Супа от овесени ядки и бекон
 
Необходими продукти:
150 г студено пушен бекон
черен пипер
индийско орехче
2 стръка карамфил
дафинов лист
1 ч. ч. сметана
2 кубчета пилешки бульон
2 стръка целина
1 стрък праз лук
1 глава лук
1 резен зеле
2 моркова
30 г масло
1 ч. ч. овесени ядки
перата на стрък зелен лук за украса


Начин на приготвяне:
1
Супа от овесени ядки и бекон
Беконът, лукът, празът, морковът и зелето се нарязват на кубчета.
Беконът се запържва в маслото.
2
Супа от овесени ядки и бекон 2
После се прибавят зеленчуците и ситно нарязана целина. Когато се запържат, се слагат овесените ядки.
3
Супа от овесени ядки и бекон 3
Супата се сгъстява с малко брашно. Веднага след това се налива вода и се слагат кубчетата пилешки бульон. Подправя се с дафинов лист, карамфил и черен пипер.
4
Супа от овесени ядки и бекон 4
Оставя се да ври 20-25 минути. Накрая се слагат сметана и индийско орехче. За украса се поръсва с нарязани пера зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: