Супа от праз със сирене "Крема"

Дата: 17.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 стръка праз
50 г целина
30 г масло
1 1/2 с. л. брашно
2 кубчета пилeшки бульон със зеленчуци
125 г сирене "Крема"
2 жълтъка
3 с. л. кисело мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от праз със сирене Празът се нарязва наситно, целината се настъргва. Празът се задушава за 3 минути под капак в предварително разтопеното масло.
2
Супа от праз със сирене Целината се добавя към задушения праз, поръсва се брашното, разбърква се. Наливат се 1 1/2 л гореща вода, стрива се бульонът и се вари 20-30 минути на тих огън.
3
Супа от праз със сирене Жълтъците се разбиват и се смесват с размекнатото сирене "Крема". В получената хомогенна смес се наливат 4-5 черпака от бульона. Застройката се сипва в тенджерата, като се бърка непрекъснато. Супата се оттегля от котлона и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта