Сусамови крилца

Дата: 19.09.2002
Източник: Бон Апети
Сусамови крилца
 
Необходими продукти:
500 г пилешки крилца
сок от 1/2 лимон
4-5 капки сусамово олио
2-3 ч. л. соев сос
3 ч. л. нишесте
1 с. л. сусамово семе
1 с. л. горчица
5-6 с. л. пшеничено нишесте
1/2 к. ч. олио
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 белтъка
1 чушка
1 морков
1 тиквичка
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
150-200 г гъби
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Сусамови крилцаВ купа се смесват белтъци, пшеничено нишесте, сол, сусамово семе, горчица и лимонов сок. Разбива се с тел, докато се хомогенизира.
2
Сусамови крилца 2Крилцата се почистват и се разрязват на две. Поставят се в панировката и престояват 30-40 минути. След това се пържат в силно олио за не повече от 10 минути.
3
Сусамови крилца 3Лукът и чесънът се нарязват наедро, чушката и гъбите - на ивички, морковът - на тънки колелца, тиквичката - на пръчици. Първо се запържват лукът и чесънът за около 30 секунди, след това - морковът и чушката и накрая - тиквичката и гъбите.
4
Сусамови крилца 4След около 1 минута се налива бульон, прибавят се разтвореното в малко вода нишесте, соев сос, сусамово олио. Щом сместа се сгъсти, се изсипва в плато, слагат се крилцата и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радосвета Иванова коментира рецептата Фъч
Dobrinka Artakova се регистрира в сайта.
Tonia Gradinarska се регистрира в сайта.
Пешо се регистрира в сайта.
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта