Вител тоне

Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2002
Вител тоне
 
Необходими продукти:
1 кг телешки вайс брат
1 ч. л. каперси (или 1/2 кисела краставичка)
1-2 с. л. лимонов сок
1 филе от аншоа
50-100 г риба тон
200 г майонеза
сол
магданоз
1 дафинов лист
1 парче целина
1 морков
1 глава лук
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Вител тоне
Месото се почиства от сухожилията, слага се в тенджера заедно с лук, морков, целина, магданоз, дафинов лист и сол. Залива се с вода, колкото да го покрие, вари се около 1 час. След това се оставя да се охлади.
2
Вител тоне 2
В купичка се поставят майонеза, аншоа, лимонов сок и каперси. Пасират се, след това се прибавят рибата и черният пипер и се разбъркват добре.
3
Вител тоне 3
След като изстине напълно, месото се нарязва на диагонални филийки, които се подреждат в плато. Залива се със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: