Свински език със студен сос

Нежната консистенция на месото прекрасно хармонира с богатия и интензивен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински езика
3–4 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 щипка карамфил

за соса:
50 мл зехтин
20 мл бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
1 с. л. каперси
2 стръка магданоз
2 стъка пресен естрагон
1 малка глава червен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински език със студен сос
Езиците се почистват и се слагат в тенджера заедно с дафиновия лист, мащерката и карамфила. Заливат се с вода и се варят 4 часа (или 1 час в тенджера под налягане).
2
Свински език със студен сос  2
Сварените езици се обелват и се разрязват надве по дължина.
3
Свински език със студен сос  3
Зехтинът се смесва с горчицата, оцета, наедро нарязаните каперси, наситнените магданоз и естрагон и накълцания лук. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Свински език със студен сос  4
Езиците се заливат със соса и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
С малко пресен джинджифил стана неустоимо свеж сос :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: