Свински котлети в портокалов сос

Крехки и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дебели свински котлета (еднакви по големина)
1 глава лук
1 домат
1 портокал
60 мл зехтин
1/4 ч. л. лимонов пипер
сол на вкус

за гарнитурата:
400 г зелен фасул (замразен)
50 г краве масло
2 скилидки чесън
1 с. л. ретро горчица
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свински котлети в портокалов сос
Котлетите се овкусяват с лимоновия пипер и сол на вкус.
2
Свински котлети в портокалов сос 2
Пържат се в сгорещения зехтин от двете страни – до златисто.
3
Свински котлети в портокалов сос 3
Лукът се реже на полумесеци, а доматът – на кубчета.
4
Свински котлети в портокалов сос 4
Кората на портокала се настъргва, плодът се изтисква.
5
Свински котлети в портокалов сос 5
В мазнината, в която са пържени пържолите, се запържва лукът. Щом омекне, се добавят доматът, портокаловата кора и портокаловият сок.
6
Свински котлети в портокалов сос 6
Посолява се и след 1–2 минути котлетите се връщат в соса. Готвят се още 3–4 минути и се дърпат от огъня.
7
Свински котлети в портокалов сос 7
Зеленият фасул се сварява в подсолена вода и се отцежда.
8
Свински котлети в портокалов сос 8
Запържва се в маслото, добавя се нарязаният наситно чесън, посолява се и се овкусява с горчицата.
9
Свински котлети в портокалов сос 9
Котлетите се поднасят с гарнитурата от зелен фасул.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2018
Аз я изпълних точно. Стана хубаво, като особено ми хареса гарнитурата с фасула. Комбинацията с чесън и ретро горчицата е много сполучлива. Единствено бих заменила котлетите с по-тънки вратни пържолки, защото леко ми бяха сухи котлетите. Би се получило добре и с пилешко.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2017
Най-вкусните котлети, който сме хапвали. За гарнитура добавих сотирани моркови и грах.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: