Азиатска яхния с патладжани
Лора и Стоян
2 кг свински ребра 1 ч. л. сух лук 1 ч. л. сух чесън 2 щипки чили 1 ч. л. мащерка 1 ч. л. морска сол зехтин за намазване | за боровинковата глазура: 200 г боровинки 120 мл боровинков оцет 80 г мед 1 щипка чили на прах 1 скилидка чесън сол на вкус |
1 | ![]() | Морската сол се счуква в хаванче, заедно със сушените лук и чесън, чилито и мащерката. |
2 | ![]() | Ребрата се натриват с тази смес от всички страни, намазват се със зехтин и се пекат около 2 часа в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. |
3 | ![]() | Глазурата се приготвя като боровинките, боровинковият оцет и медът се смесват и се готвят на слаб огън, докато сместа се сгъсти.
|
4 | ![]() | Добавят се стритият на паста чесън, чилито и сол на вкус. |
5 | ![]() | Ребрата се намазват с част от глазурата и се пекат около 5 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
|
6 | ![]() | Сервират се с останалата глазура. |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
02.10.2015 Страхотна рецепта!
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
24.08.2015 Получи се перфектно !!!
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
19.08.2015 Ооо неее,сладки ребърца.Веднъж опитах и никога няма да повторя.А дъщеря ми ги обожава.
|
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...