Азиатска яхния с патладжани

С богат екзотичен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г патладжани
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава лук
300 г пилешко филе
2 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
1/2 връзка пресен кориандър
50 мл зехтин
сол на вкус

за соса:
1 с. л. сос „Хойсин“
3 с. л. соев сос
1 ч. л. сос чили
1/2 с. л. царевично нишесте


Начин на приготвяне:
1
Азиатска яхния с патладжани
Патладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, посолява се и се оставя за 15 минути, за да се отцеди горчивият му сок. След това се измива и се подсушава.
2
Азиатска яхния с патладжани 2
Чушките се режат на жулиен.
3
Азиатска яхния с патладжани 3
Чесънът и джинджифилът се наситняват.
4
Азиатска яхния с патладжани 4
Лукът се нарязва на полумесеци.
5
Азиатска яхния с патладжани 5
Месото се реже на кубчета.
6
Азиатска яхния с патладжани 6
Сосът се приготвя като нишестето се разтваря в 200 мл вода, добавят се сосът „Хойсин“, соевият сос и чилито, и се разбърква.
7
Азиатска яхния с патладжани 7
В голям тиган се загряват 30 мл зехтин, кубчетата патладжан се запържват в него и се изваждат.
8
Азиатска яхния с патладжани 8
Сипва се останалият зехтин и в него се запържва месото.
9
Азиатска яхния с патладжани 9
Прибавят се джинджифилът, чесънът и лукът, и също се запържват.

10
Азиатска яхния с патладжани 10
Слагат се чушките и когато и те се позапържат, се връща патладжанът.
11
Азиатска яхния с патладжани 11
Налива се сосът и се готви до сгъстяване на ястието, като периодично се разбърква.
12
Азиатска яхния с патладжани 12
Готовата яхния се поръсва с наситнения кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2017
Благодаря за чудната рецепта :)
7.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2015
благодаря още днес ще я оритам
6.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2015
Виолета, джинджифилът няма аналог, с който може да се замени. В Азия джинджифилът е като чесънът при нас. Ако нямаш джинджифил под ръка, просто го пропусни. Нашият съвет е, ако искаш, да добавиш още чесън - чеснов патладжан ще се получи добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2015
а с какво може да се замени джинджифил
4.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2015
страхотен вкус аз я направих на фурната ,избягвам да пържа ,
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: